sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Cercetași noi la drum!


       O dimineață senină, ușor umbrită de arama toamnei, a înrămat pânza pictată de ieșirea cercetașilor din C.L Deva, în număr de 12, în pădurea de la Releu. Pentru majoritatea celor abia inițiați într-ale cercetășiei, această drumeție s-a conturat ca un prim pas în dezvăluirea tainei cercetășești.
Expozițiunea a fost reprezentată de întâlnirea tuturor celor care s-au decis să participe la această ieșire la ora exactă, în fața sediului. Entuziasmați și curioși, am pornit pe tainele firului epic.


       Îndreptându-ne spre cabana Căprioara unde aveam să poposim, am început să ne cunoaștem, împărtășind noilor membri experiențe anterioare. Misterul, însă, nu poate fi pătruns decât prin trăirea propiu-zisă, așadar, cu toții eram dornici să descoperim cât mai multe lucruri în cel mai scurt timp. Am savurat alimentele din rucsac și am împărțit totul și, după o destindere de câteva minute, ne-am continuat drumul pătrunzând în pădure. Străbaterea pădurii a semnificat pentru mulți dintre noi o adevărată lecție de botanică ”predată” de liderul nostru, Iulian. Descoperind, am început să îmbrățișăm din ce în ce mai mult profunzimea naturii. Apoi, am ieșit din pădure și ne-am oprit pentru o bine meritată masa, având nevoie de noi forțe. Dupa această pauză, am început să coborâm dealul, ceea ce a reprezentat o adevărată aventură, ținând cont de împrejurări. În final, am ajuns la civilizație unde ne-am relaxat, furați de farmecul jocurilor ”Steaua” și ”British bulldog”. 
       Aici, noii cercetași au învățat să facă focul, fiecare dintre noi rămânând impresionat de unitatea grupului în care fiecare își cunoștea sarcina. Înainte de a ne întoarce în oraș, am fost supuși unui mic ”test” pentru a analiza informațiile pe care le-am acumulat în timpul ieșirii în urma căruia fiecare am primit câte o amuletă dăruită cu drag și generozitate de doamna Marta, minunate creații ale lucrării mării asupra pietrelor. La sfârșitul zilei, cu o ușoară febră musculară, cu plămânii plini de aerul curat al păduriilor, cu mintea și sufletul pline de poezia toamnei și mirajul prieteniilor legate, ne-am întors acasă visând la următoarea ieșire.
În urma acestei ieșiri, în calitate de novice într-ale cercetășiei, am realizat că dacă voi continua să activez în cadrul cercetașilor voi descoperi ceva nou și fascinant în orice lucru care, în mod normal, pare banal.

A voastră în cercetășie, Bianca Braic, exploratoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu