marți, 18 iunie 2013

Festivalul Luminii 2013

Ziua evenimentului mult așteptat s-a arătat luminoasă și senină, așa cum am sperat cu toții. A venit momentul ca locuitorii Devei să se bucure de finalitatea săptămânilor de muncă și pregătiri îndelungi în cadrul celor patru departamente organizatoare.
            Amplasarea  atelierelor și a gulguțelor a început cu mult înaintea deschiderii oficiale a Festivalului, astfel încât cei mai harnici dintre cercetași primeau deja din ce în ce mai mulți curioși la mesele lor. Printre atelierele de anul acesta, și-au făcut loc și atelierul de „Ia-ți ce-ți trebuie!”, atelierul de vise, unde Deva și-a prins câteva vise de un dreamcatcher uriaș, atelierul de noduri și montat de corturi-atelier pe care l-au susținut lupișorii, ei având sarcina de a învăța Deva câteva lucruri practice, 
            Prima gulguță a fost aprinsă, iar curând, cu ajutorul cercetașilor maghiari, al prietenilor noștri din C.L Arad și al devenilor binevoitori, centrul vechi era inundat de lumina celor peste trei mii de lumânări și a sufletelor încărcate de bucurie a celor prezenți. Odată cu trecerea timpului, numărul acestora creștea văzând cu ochii, responsabilii de ateliere erau constant ocupați pentru ca, la începerea jongleriilor cu foc, toată lumea să lase orice altă ocupație pentru a urmări spectacolul inedit oferit de Crissu și Laura din C.L Timișoara. Devenii au fost în egală măsură impresionați de zecile de lampioane, vise și dorințe purtate de adierea blândă a vântului înspre stelele luminoase ce le-au făcut loc printre ele. Concertul folk a ajuns la inimile tuturor, trezindu-le amintiri din copilărie ori din ultimele tabere. Aproape fără să ne dăm seama, am început să cântăm împreună cu Gabi și Andreea, formând o singură voce armonioasă.
            Timpul înaintat ne-a constrâns să punem capăt Festivalului, însă inimile noastre încărcate de o bucurie sinceră au păstrat vii aceste sentimente în suflete pentru multă vreme.
            Procesul de strângere a materialelor a durat mai puțin decât cel de amplasare a lor, datorită ajutorului venit din partea tuturor organizatorilor, voluntarilor și nu numai. Cei mai implicați cercetași au primit diplome, iar fiecare dintre cei ce au făcut acest eveniment posibil a primit o mică amintire specială: gulguțe colorate sub diferite forme.
            Am încheiat seara cu sufletele împăcate că, sperăm noi, „am lăsat lumea puțin mai bună decât am găsit-o” și i-am ajutat pe deveni să „redescopere frumusețea lucrurilor mărunte”, îndeplinind astfel o mică parte din scopul oricărui cercetaș.
























A voastră în cercetășie, Amalia, exploratoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu