marți, 11 iunie 2013

Spirit Scout XI

O dată cu venirea primăverii a început și numărătoarea inversă a zilelor rămase până când aveam să ne întâlnim pe peronul gării în așteptarea trenului spre Arad, destinația finală: SPIRIT SCOUT XI...Și iată-ne adunați cu rucsacurile grele în spate, cu ochelarii de soare pe ochi și zâmbetul larg pe buze, strigând AMR 3 ore.
Începutul a fost promițător chiar din prima clipă...alături de cercetașii din C.L Alb București și C.L Hunedoara aveam să petrecem câteva ore cu joc, cântec, povești și voie-bună. Ajunși la destinație, am fost întâmpinați cu tot dragul de cercetașii arădeni și parcă ne-am transpus într-o altă lume, în care aveam să legăm prietenii și să clădim amintiri în următoarele 3 zile.
Spirit Scout XI ne-a pregătit o grămadă de surprize și aventuri după tema aleasă: Zeii Nordici. Astfel, după deschidere, am fost familiarizați cu cele 3 questuri și am primit o nouă provocare:  un joc inspirat din mitologia nordică în cadrul căruia fiecare cercetaș primea o brățară, reprezentând mândria fiecăruia, acesta putând fi provocat de un alt cercetaș din aceeași ramură de vârstă pentru a câștiga cât mai multe brățări.
În următoarele 2 zile ne-am bucurat de questuri, fiecare dintre noi având posibilitatea de a participa la 2 dintre acestea. Questul 1 a fost unul dintre cele mai îndrăgite, oferind o aventură cu canoea de 11 km pe Mureș și 11 km cu bicicletele. Questul 2 s-a desfășurat în Parcul Național ”Lunca Mureșului”, unde tiroliana, cățărările și trasul cu pușca au transformat ziua într-o adevărată aventură. La questul 3, jocul, sporturile și bătaia cu apă au deschis ziua, pentru ca mai apoi să ne îndreptăm spre ceva mai serios, trasul cu arcul.
Ziua de Sâmbătă s-a încheiat cu momentul spiritual, care a fost foarte frumos și emoționant, lacrimile de fericire neîncetând să apară. Momentul spiritual s-a încheiat cu fredonarea cântecului ”Kumbaya”, care ne-a făcut să resimțim un val de sentimente, care sintetizau spiritul ”scout” cu adevărat.
Împărtășesc sentimentele multor cercetași când spun că SS este unul dintre cele mai frumoase campuri, iar ediția de anul acesta nu s-a lăsat mai prejos. Be scout, be proud, be prepared! 
















A voastră în cercetășie, Rus Andrada, exploratoare

2 comentarii:

SCOUT CENTRUL LOCAL BRAILA spunea...

felicitări !

SCOUT CENTRUL LOCAL BRAILA spunea...

felicitări!

Trimiteți un comentariu