vineri, 25 aprilie 2014

ȘCOALA ALFEL ÎN RITM CERCETĂȘESC

Pentru că din nou a fost săptămâna educației nonformale, o echipă de cecetași, împreună cu profesorul lor coordonator - Jula Diana, au fost dornici de a organiza și în anul acesta o activitate în ritm cercetășesc pentru elevii de gimnaziu de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță”.
După multe dezbateri de organizare și planificări ale evenimentului, se întâlnesc miercuri dimineața, în mijlocul săptămânii Școala Altfel pentru a derula activitatea propusă. Se strângeau cu mic cu mare copiii puțin somnoroși, dar nerăbdători să afle ce înseamnă cu adevărat un ,,Treasure hunt”, pentru că da, urmau să participe la o adevărată vânătoare de comori chiar în orașul lor.
Activitatea începe. După explicarea regulamentului și clarificarea noțiunii de Vânătoare de comori, copiii au fost împărțiți în așa zise 5 patrule de cercetași în devenire. Dar, între timp, pentru că nici echipa organizatoare nu s-a lăsat mai prejos, s-au împărțit și ei în patrule pentru răspândirea celor 12 indicii ce urmau a le lumina și arăta frumusețile orașului în care își petrec majoritatea timpului.  S-a dat startul concursului,  patrulele plecau din 15 în 15 minute în căutarea indicilor ascunse prin Deva. Traseul urma a fi: Lido, Cal, Turnul vechi din cimitir, Cimitirul Eroilor, Johns-sediul cerce, Statuia lui Traian, Teatru, Muzeu, Statuia lui Eminescu, Poarta I a cetății și, într-un final, tabla de șah din parc.
Acolo am anunțat echipa câștigătoare și am făcut o mică evaluare a activității. Cei mai mici au pus întrebări echipei de cercetași care a supravegheat întreaga vânătoare. Într-un fel, cu toții au găsit comoara deoarece distracția, buna dispoziție și prietenia a fost prezentă pe tot parcusul activității.

Școala altfel în ritm cercetășesc și-a dovedit încă odată eficiența, iar Treasure hunt a fost un succes atât pentru noi organizatorii, cât și pentru elevii de gimnaziu de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță”  Deva. 

 Al vostru în cercetășie, 
 Liviu Cotoi













0 comentarii:

Trimiteți un comentariu